Spontickets wint Startup Hero Journey 2024

Op woensdag 16 oktober 2024 vond in De Nieuwe Bibliotheek in Almere de finale van de Startup Hero Journey 2024 plaats, georganiseerd door UPALMERE. Zeven veelbelovende startups, die na zes maanden intensieve voorbereiding hun ideeën hadden aangescherpt, presenteerden hun innovaties aan een deskundige jury. Onder de deelnemers waren Business Channel One, Spontickets (onderdeel van ConCode), EveRceipt, Globadyme, Master Your Influence, No Rest en Stone Paper. Alle bedrijven hadden tijdens het traject gewerkt aan het versterken van hun businessmodellen, met bijzondere aandacht voor de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

Groei en innovatie stimuleren

De Startup Hero Journey, die voor de tweede keer plaatsvond, bood de deelnemende startups de kans om hun ondernemingen verder te ontwikkelen via een programma van masterclasses, workshops en mentorschap. Dit zes maanden durende traject hielp de startups niet alleen om hun ideeën te verfijnen, maar ook om waardevolle contacten te leggen met investeerders en potentiële klanten.

Tijdens de finale benadrukte wethouder Maaike Veeningen het belang van dergelijke initiatieven voor de economische toekomst van Almere: "Startups en scale-ups spelen een cruciale rol in de economische ontwikkeling. Ze helpen bij het vinden van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Met de Startup Hero Journey versterken we innovatie in Almere, een stad waar ruimte is voor nieuwe ideeën en bedrijven met toekomstvisie kunnen floreren."

Spontickets bekroond als winnaar

Na een zorgvuldige beoordeling van de pitches koos de jury Spontickets als winnaar van de Startup Hero Journey 2024. Spontickets, mede opgericht door Ryan Mekelenkamp en Arjen Guichelaar en onderdeel van ConCode, ontwikkelde een platform dat last-minute tickets voor evenementen toegankelijker maakt. De jury, bestaande uit experts zoals Yeni Joseph (TNW), Marie-Jeannine Citroen (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en Joey Moreau (Startupbootcamp), prees het bedrijf vanwege de innovatieve benadering en de maatschappelijke impact van het platform.

Ryan Mekelenkamp reageerde enthousiast op het winnen van de prijs: "De Startup Hero Journey heeft ons geholpen om ons concept te concretiseren en bracht ons in contact met klanten en potentiële investeerders. De masterclasses boden ons precies op het juiste moment de inzichten die nodig waren om onze propositie te versterken."

Naast de titel van winnaar ontving Spontickets een stimuleringsvoucher ter waarde van €1.000 om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen.

Vooruitblik naar 2025

Na het succes van de editie van 2024 kijkt UPALMERE vooruit naar de Startup Hero Journey 2025. Ambitieuze ondernemers met innovatieve ideeën kunnen zich vanaf 1 december 2024 inschrijven voor het nieuwe programma. Deelnemers krijgen toegang tot workshops, mentorschap en de kans om hun concept te presenteren aan een deskundige jury.

Informatie over het aanmelden zal t.z.t. te vinden zijn op www.upalmere.nl of stuur een mail naar: upalmere@almere.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus snelle inschrijving is aangeraden!

Terug naar top