In Almere werken we aan de toekomst

Foto: Maaike Veeningen, Wethouder Economie bij de Gemeente Almere

Met een nieuwe focus in onze economische agenda is het tijd voor een update. Daarom is ook deze website van Ondernemen In Almere geheel vernieuwd. Hier kan je alles zien en lezen over het gunstige vestigings- en ondernemersklimaat in onze stad Almere. Een plek waar de toekomst zich voor je ogen voltrekt en waar ideeën van morgen tot bloei komen.

Op de site nemen wij je mee in wat Almere voor jou kan betekenen. Er is namelijk veel te vertellen over onze mooie ondernemersstad. Niet alleen door ons, maar ook door ondernemers zelf. Almere is een proeftuin voor ondernemers die verder kijken dan vandaag. Samen werken we aan een duurzame stad mét toekomst. Voor jouw bedrijf, onze stad, voor Nederland, voor Europa en de hele wereld.

Almere bestaat volgend jaar 50 jaar, en daarmee is de stad jong van geest. We staan bekend om gescheiden busbanen, moderne stadsverwarming, windmolens van 200 meter hoog en een glasvezelnetwerk dat bijna in de hele stad beschikbaar is. Allemaal voorbeelden van de enorme innovatiekracht van de stad en zijn ondernemers. 

Almere streeft ernaar om een stad te zijn met een tech & transitie ecosysteem. Als wethouder economie zet ik mij in om steeds meer die richting op te gaan. Concreet betekent dat, dat we graag ruimte geven aan ondernemers die een bijdrage leveren aan een groene toekomst, en dat wij ervoor zorgen dat er voldoende talent is voor deze bedrijven.

Als gemeente zetten we ons extra in voor start ups en scale ups. Daar hebben we mooie programma’s voor zoals UPAlmere. Maar uiteraard verliezen we ook het MKB en de grote bedrijven niet uit het oog. Nieuwe ondernemers bedienen we met het Ondernemersplein. Misschien ben jij wel de volgende die daar naar binnen loopt, altijd welkom! 

Het is nodig om te blijven vernieuwen en om het hoofd te bieden aan alle uitdagingen die ons te wachten staan. Daarom werken we als gemeente graag samen met ondernemers aan de verdere toekomst van onze mooie en innovatieve stad. Almere is niet alleen meer een woonstad, maar een stad waar inwoners steeds vaker in hun eigen omgeving aan de slag kunnen. Een sterke bedrijvenstructuur is daarvoor nodig.

Als je benieuwd bent wat Almere (nog meer) voor jou kan betekenen, verken dan de geheel vernieuwde website en ontdek een wereld aan mogelijkheden. Ook voor jou!

  • Heb je vragen of suggesties, mail dan gerust naar info@almere-citymarketing.nl
     
  • Of wil je ook jouw ondernemersverhaal vertellen?

    Neem dan contact met ons op!
Terug naar top